T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Salih Avgın Paşa Ortaokulu

Karne Öncesi Ebeveynlere Uyarı

KARNE ÖNCESİ EBEVEYNLERE UYARI

 

Karne gününü krize dönüştürmemek gerektiğini vurgulayan uzmanlar, "Karne sadece çocuğa verilmiyor aslında..." diyor. Öğrenciler yorucu bir eğitim döneminin ardından tatile giriyor.

Her karne döneminde olduğu gibi gündemde "Karnede zayıf not varsa ne yapmalı?" sorusu olacak. Uzmanlar, velilere, "Karne gününü krize dönüştürmeyin." uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar ayrıca karnenin, çocuğun olduğu kadar okulun, öğretmenlerin ve ailenin başarısının da bir göstergesi olarak da algılanması gerektiğini vurguluyorlar. Karneyi bir sonuç olarak değerlendirmekten ziyade bir süreç olarak değerlendirmek gerekiyor. Anne babalar karneyi değerlendirirken başarıdan ziyade aslında karne çocuğun hangi derslerde hangi konularda zayıflıkları olduğunu, yetersizliklerinin olduğunu gösteren bir belge olduğunu unutmamalıdır.

           Yapılan büyük hatalardan biri olan başarısızlıkla ile çocuğa duyulan sevgi arasında bağlantı kurmayla ilgili olarak, Evet başarısız olmandan memnun değilim, bunu düzeltmek için elimizden geleni yapalım ama ben yine seni çok seviyorum"." Bunu net olarak vermek gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2016 - Güncelleme: 20.09.2022 18:39 - Görüntülenme: 991
  Beğen | 1  kişi beğendi